Is een pen een origineel cadeau? Dat is misschien het eerste wat je jezelf afvraagt bij het lezen van de titel. Toch is dat wel degelijk het geval. Pennen zijn door de jaren heen namelijk steeds meer in de vergetelheid geraakt. We beschikken tegenwoordig over enorm veel digitale mogelijkheden om dingen op te schrijven en te onthouden. Tijdens een meeting of hoorcollege wordt er nog maar nauwelijks naar pen en papier gegrepen en ook een boodschappenlijstje wordt enorm snel in een smartphone ingevoerd. Juist in deze tijd is een pen met naam dan ook een prima cadeau. Het is origineel, mensen verwachten het niet én het biedt ook nog eens talloze voordelen! 

Kwaliteit boven kwantiteit 


Natuurlijk betekent het feit dat we minder handmatig zijn gaan schrijven niet dat we helemaal geen pennen meer gebruiken. De meeste mensen hebben wel enkele goedkope pennen in huis liggen. Maar je moet waarschijnlijk ook toegeven dat deze pennen om de haverklap verdwijnen, kapot gaan of simpelweg meegenomen zijn door iemand anders. Wereldwijd gaan er nog altijd miljarden pennen per jaar over de toonbank. Niet goed voor het milieu en op de lange termijn ook niet voor het milieu. Daarom gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit. Met een gloednieuwe Parker of Montblanc pen doe je wel voorzichtig. Bovendien is een Parker pen vulling kopen relatief eenvoudig, waardoor je deze – mits goed gebruikt – een leven lang mee kunt doen. Hierdoor bespaar je niet alleen veel geld op de lange termijn, maar beschik je ook nog eens altijd over een goed werkende en lekker in de hand liggende pen. 

Beter onthouden 


Wist je dat een pen niet alleen heel handig is, maar ook nog eens enorm veel voordelen kan bieden ten opzichte van een gewoon toetsenbord? Tijdens het schrijven op de laptop of de computer worden de hersenen namelijk veel minder geactiveerd. Handmatig schrijven vraagt echter veel meer van de hersenen. Hierdoor zal je merken dat je door te schrijven de stof beter kunt reproduceren en tevens oplossingsgerichter kunt werken. Wie moeite heeft om alle stof tijdens vergaderingen of colleges te onthouden, doet er dan ook goed aan om cross pennen www.pengraveren.nl te gebruiken. Ook wanneer je aan het brainstormen bent en je loopt volledig vast, is het gebruik van een fijne pen een echte aanrader. Ken jij iemand die hier ook wel wat hulp bij kan gebruiken? Dan is een pen cadeau doen natuurlijk een prima idee. 

Stress verminderen 


De afgelopen jaren is het stressniveau van de meeste mensen aanzienlijk toegenomen. Zeker nu gedurende de coronacrisis. Het lukt men steeds minder goed om alle ballen in de lucht te houden. Hierdoor liggen depressies op de loer. Natuurlijk zijn er enorm veel verschillende manieren om stress te verminderen, maar er zijn ook relatief eenvoudige oplossingen. Ken jij iemand die enorm veel moeite heeft met de huidige tijd en zich niet lekker in zijn of haar vel voelt? Dan kan een montblanc vulpen en dagboekje al wonderen doen. Door te schrijven over gevoelens en ervaringen lukt het de hersenen beter om dergelijke zaken te relativeren of zelfs oplossingen te bedenken. Hierdoor vermindert stress en kun je dit eigenlijk zelfs als een vorm van meditatie beschouwen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *