Tijd Vliegt 7

Het domein van puzzels is heel divers. Overal zijn puzzels mee te bedenken, of dat nu lucifers of munten zijn, of cijfers en letters. In de volgende puzzelreeks zal ik proberen een aantal puzzels of opgaven te plaatsen die iets te maken hebben met Tijd. Probeer als het kan ook een werkwijze te geven, in plaats van alleen het antwoord.
 
 
 
 
 
 
25. Ik heb een digitale klok. Het is 12:55. Nu bedek ik de klok met een handdoek en wacht 1 minuut voordat ik de handdoek verwijder, de klok wijst nu 12:56 aan. Nogmaals bedek ik de klok, en wacht 2 minuten, en verwijder wederom de handdoek. Nu wijst de klok nog steeds 12:56 aan. Een derde keer bedek ik de klok en na precies 1 minuut verwijder ik de handdoek en de klok wijst 12:55 aan.

Dit is geen truuk en de klok is niet bewerkt. Stond de tijd even stil en gingen we terug in de tijd? Wat is er met de klok aan de hand?
 
 
 
26. “Weet je, Pappa?” vraagt Tommy. “Hoe vaak in vierentwintig uur, staat de kleine wijzer in een rechte hoek met de grote wijzer?” Pappa begint aan zijn horloge te draaien. “Ik zal het je zo vertellen,” zegt hij. De jongen glimlacht. “Dat is niet eerlijk,” verklaart hij. “Kun je het niet in je hoofd uitvinden?” Kun jij het?

 
 
 
27. Een hoogbejaarde dame zei….
Op mijn zevende verjaardag, de vijfde van de maand, zei ik het volgende; “Dit is het eerste jaar in mijn leven dat geen andere vijfde van de maand op dezelfde weekdag valt als mijn verjaardag”. Wanneer ben ik geboren?

 
 
 
28. Op oudejaarsavond ging Harry 50 minuten later naar bed dan Bert, die 24 minuten eerder naar bed ging dan Willem. Als Bert dubbel zoveel minuten na middernacht was opgebleven als hij nu gedaan heeft, was hij nu een uur en 48 minuten later naar bed gegaan dan Willem. Om hoe laat ging Harry naar bed?
 
 
 

“Uren vliegen als minuten — fruit vliegen als bestuivers.”

5 reacties naar “Tijd Vliegt 7”

  1. 25: Om de medepuzzelaars nog even te laten puzzelen :
    De vierde keer bedek ik de klok en na precies 9 minuten geeft de klok 13:06 aan.

  2. 26 : 48 keer, maar dat lijkt me te simpel

  3. Spoiler for 28 :
    Harry ging om 3:02 naar bed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons