Tijd Vliegt 1

Het domein van puzzels is heel divers. Overal zijn puzzels mee te bedenken, of dat nu lucifers of munten zijn, of cijfers en letters. In de volgende puzzelreeks zal ik proberen een aantal puzzels of opgaven te plaatsen die iets te maken hebben met Tijd. Probeer als het kan ook een werkwijze te geven, in plaats van alleen het antwoord.
 
 
 
 
 
 
 
1. Precies hoeveel minuten is het voor zes uur, als het 50 minuten geleden vier keer zoveel minuten over drie uur was?
 
 
2. Precies hoeveel minuten is het voor zes uur, als het 50 minuten geleden vier keer zoveel minuten over vier uur was?
 
 
3. 21 juni wordt de langste dag (24 uur) van het jaar genoemd. Maar er is een dag die langer duurt dan de 21ste juni. Welke dag is dat en waarom?
 
 
4. Een vriend van mij vond een nieuwe klok uit. Het geeft een hele dag aan in tien uren, elk uur in 100 minuten en elke minuut in 100 seconden. Hoe laat is het wanneer de klok 5:41 aanwijst?
 
 

“Uren vliegen als minuten — fruit vliegen als bestuivers.”

8 reacties naar “Tijd Vliegt 1”

  1. Gerrit van Roij says:
    Spoiler for 1:
    Van 3 tot 6 is 180 minuten
    180 – 50 is 130
    130 / 5 =26 (1 keer aantal keer voor zes en 4 keer na drie)
    6.00 – 26 = 5.34 uur
  2. Gerrit van Roij says:
    Spoiler for 2:
    zelfde principe als 1
    5.46 uur
  3. Gerrit van Roij says:
    Spoiler for 3:
    Laatste zondag van oktober, want dan gaat de wintertijd in en wordt de klok 1 uur teruggezet
  4. Gerrit van Roij says:

    Oplossing 4:

    5/12 x 10 + 41/60 x 10 =
    250/60 + 410/60 = 660/60 = 11

    11.00 uur

  5. 4: Wat bedoel je met 5:41? De “oude” of de “nieuwe” klok.

    Gerrit, volgens mij heeft een “oude” dag 24 uur

  6. Spoiler for 4:
    1 dag = 24 x 60 minuten = 1440 “oude” minuten
    1 dag = 10 x 100 minuten = 1000 “nieuwe” minuten

    1440/1000 x 541 = 779,04 “oude” minuten
    Is omgerekend 12:59 en 2,4 seconden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons