Sport en Spel 1

Het thema in deze reeks puzzels is Sport en Spel. Het zal een mix worden van quiz-achtige vragen, raadsels en echte puzzels. Uiteraard geldt ook hier dat je bijdragen mag aandragen als je iets bedacht hebt dat binnen dit thema valt.
 
 
 
 
 
 
1. Welke vier-letter sport begint met T ?
 
 
2. Veronderstel dat jij en je tegenspeler geen domme fouten maken, wat is het minimum aantal slagen dat je nodig hebt om een wedstrijd te winnen bij tennis? (Met geen domme fouten wordt bedoeld dat de tennisspelers geen bal in het net slaan bij het serveren, of zoiets)
 
 
3. Zo is er bij snooker een aantal punten te halen die je in een beurt kunt halen (maximum break). Hoeveel punten zijn dat, en leg uit hoe?
 
 
4. Bij welke sport hoort de maximumscore van 300?
 
 

6 reacties naar “Sport en Spel 1”

 1. 1. Tree ?

 2. Kloontjeleo says:
  Spoiler for 1.
  golf (afslag van een tee)
 3. Spoiler for 4.
  Bij bowling.
 4. Spoiler for 3
  Er zijn vijftien rode ballen die, gecombineerd met zwart, vijftien maal (een plus zeven) is honderdentwintig punten opleveren. Dan liggen de zes kleueren er nog voor twee plus drie plus … plus zeven maakt zevenentwintig punten. Totaal honderdenzevenenveertig. Het onwaarschijnlijke geval kan zich echter voordoen dat de scheidsrechter je, na een fout van de tegenstander, een *free ball* toewijst. Je mag dan een gekleurde bal als extra rode bal gebruiken, die gecombineerd met een zwarte nog eens acht punten oplevert, voor een totaal van honderdenvijfenvijftig. Maximum score is dus 16*(1+7)+2+3+4+5+6+7=155
 5. Spoiler for 2
  1ste game, 1ste set:
  ace 15-0
  ace 30-0
  ace 40-0
  ace game Dus 4 slagen voor een eigen game
  2e game:
  opslag – return=passeerslag 0-15
  opslag – return=passeerslag 0-30
  opslag – return=passeerslag 0-40
  opslag – return=passeerslag
  game Dus 8 slagen voor een *brake* game.
  Totaal 12 slagen voor 2-0
  dus 24 voor 4-0
  en 36 voor een set met 6-0

  Bij een grand-slam finale heb je dan minimaal 3 sets dus 108 slagen. De winnaar heeft daarvan 72 geslagen en de verliezer 36.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons