Sinterklaas Kruiswoord Gecodeerd

Over een aantal dagen is het weer Sinterklaas en ik heb daarom een speciale puzzel die cijfergecodeerd is. Elke letter van het alfabet komt minstens éénmaal voor in de puzzel, en elke letter heeft een getal gekregen. Er zijn verder geen aanwijzingen.
Elke letter van het alfabet die voorkomt in de oplossing van de puzzel is verbonden aan een getal. Er zijn verder geen aanwijzingen. De bedoeling is dat je de juiste letters weet te plaatsen door het patroon te gebruiken dat de getallen maken. Als je denkt dat nummer 1 de D is, is elke nummer 1 in de puzzel een D. Alle letters van het alfabet komen minstens één keer voor.

Het programma helpt je. Als je met de muis een cijfer selecteert en daarna op een van de letters onder het raster klikt, dan wordt die letter op elk vakje met dat cijfer ingevuld. Druk je op de delete-knop op je toetsenbord gaan die letters weer weg. Op die manier kun je gemakkelijker een idee vormen van de te vinden woorden. Er staan in de puzzel enkele typische sinterklaaswoorden, en als je de puzzel hebt opgelost, mag je, dit is optioneel, voor die woorden een cryptische of analogie, of associatie omschrijving bedenken en die posten. En pak gerust een pepernootje…

Let op: Sluit deze bladzijde niet voor je klaar bent met de puzzel anders ben je alles weer kwijt.

Succes…

 
 

5 reacties naar “Sinterklaas Kruiswoord Gecodeerd”

 1. Cryptische omschrijvingen:
  *Beroepshulp van Sinterklaas.
  *Benauwde taal.
  *Scheepspaard.
  *het begin van een dag vol cadeautjes.
  *Feeëriek, in het midden beschadigd, stuk hout.

 2. Goed gedaan, Roos :flower:

 3. Ik had er ook vijf gevonden, waarvan ik er vier herken in de omschrijvingen van Roos. Hier mijn omschrijvingen (cryptisch, want die andere puzzeltechnieken beheers ik niet zo).

  Die schimmel zit niet in het ruim.
  Waterige vrouw in het buitenland.
  Niet afwateren.
  Schrijvers was er vroeger ook al een bij Ajax.
  Neem je ’s morgens zonder es.

 4. :thumsup: Er zitten zes woorden in die je met Sinterklaas kunt associëren, misschien zelf ook rechtsboven verticaal. De laatste van roos heb jij niet en de derde van jou heeft Roos niet.

 5. Klopt. Ik had die derde van Marga niet direct geassocieerd met Sinterklaas. Maar dat doet hij natuurlijk wel in Nederland als hij vanuit Spanje komt 😎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons