Rebats 6 – Miriam special 1

Puzzels maken is niet zó moeilijk als veel mensen denken. Wel is het moeilijk om steeds nieuwe technieken en trucjes te verzinnen, zodat puzzelaars telkens weer nieuwe uitdagingen krijgen voorgeschoteld. Een van die puzzeltypen die gemakkelijk zelf te maken zijn, is de DINGBAT. Een dingbat, heet soms een beeldcrypto, letterrebus of een doedel of droedel, genoemd naar het Engelse Doodle wat krabbelen/tekenen betekent. Nu leek het mij dus leuk dat de puzzelaars zelf ook eens een dingbat in elkaar gaan zetten. Als je er een bedacht hebt stuur je idee of plaatje dan naar mijn E-Post. Ik zet de dingbat dan hier neer, en dan kunnen de andere puzzelaars hem proberen op te lossen. Geef je de oplossing er niet bij, kan ik ook mee doen met oplossen. De naam van de maker zie je door op het plaatje te gaan staan met de muis.
 
 
Nee, het is geen grap, hieronder acht dingbats van Miriam.

 
 

  

15 reacties naar “Rebats 6 – Miriam special 1”

 1. jaffe says:
  Spoiler for 1:
  Grootmoeder
  Spoiler for 7:
  Hooggelegen
 2. Marga says:
  Spoiler for 4: alternatief
  Voor-h-oven (plaatsnaam)
  • Marga says:

   Kleine nuance op de toevoeging (plaatsnaam). Mijn oplossing had niet iets te maken met een plaatsnaam, maar meer met de term voorhoven (als meervoud van Voorhof, niet de plaats ;-)) die ik mij herinnerde vanuit mijn jeugd, toen ik nog het 1e couplet van psalm 42 uit mijn hoofd kende (nieuwe vertaling) en die begon met:
   Evenals een moede hinde
   en eindigde met:
   juichend staan in zijn voorhoven ?
   Die voorhoven dus….
   Voor de liefhebber: op http://home.solcon.nl/sbvdm/Psalmen_Nieuwe_Berijming.htm#_Toc487735485 is de volledige tekst te vinden.

 3. Gerrit says:
  Spoiler for 2:
  bos-w-achter
  Spoiler for 4:
  Eindhoven
 4. Gerrit says:

  5: wisseldato

 5. Gerrit says:
  Spoiler for 3:
  spiegel-b-eeld
 6. Ik heb spoilers erbij gezet, waar ik denk dat dat het bedoelde antwoord is. Ik weet echter de antwoorden niet, dus het kan zijn dat morgen, als Miriam weer terug is, zij mij corrigeert. Waar ik twijfel laat ik het open.

 7. Spoiler for 6
  pr-oost
  Spoiler for 8
  tre-in-r-over-s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons