Rebats 18

Puzzels maken is niet zó moeilijk als veel mensen denken. Wel is het moeilijk om steeds nieuwe technieken en trucjes te verzinnen, zodat puzzelaars telkens weer nieuwe uitdagingen krijgen voorgeschoteld. Een van die puzzeltypen die gemakkelijk zelf te maken zijn, is de DINGBAT. Een dingbat, heet soms een beeldcrypto, letterrebus of een doedel of droedel, genoemd naar het Engelse Doodle wat krabbelen/tekenen betekent. Nu leek het mij dus leuk dat de puzzelaars zelf ook eens een dingbat in elkaar gaan zetten. Als je er een bedacht hebt stuur je idee dan naar mijn E-Post. Ik zet de dingbat dan hier neer, en dan kunnen de andere puzzelaars hem proberen op te lossen. Geef je de oplossing er niet bij, kan ik ook mee doen met oplossen. De naam van de makers zie je door op het plaatje te gaan staan met de muis.
 
 
 
 
 

 

12 reacties naar “Rebats 18”

 1. Spoiler for 47:
  do-min-o
 2. 45 en 46 : als ik met mijn muis op het plaatje ga staan, krijg ik “geen oplossing voorhanden”. Betekent dit Hagar dat jij de oplossing ook niet weet??

  • Klopt. Destijds heb ik gevraagd om mij geen oplossing te sturen bij de opgaven, zodat ik ook mee kon puzzelen. Deze waren onopgelost gebleven, en heb ik dus geen oplossing kunnen opslaan in de database.

 3. Henny says:

  45: Rond de tien

  Tien t’s die in een cirkel zijn geplaatst.
  Plus/minus is een synoniem voor rond.

 4. Marga says:

  wat brainstormen bij 46:
  Berg – mont blanc c = a + d, maar dan gespiegeld dus dna of simpel da
  sneeuwwit -it > sneeuww
  maar wat is dat bolletje op de top?
  taart – kers – slagroom
  Matterhorn – piek – speer – spits – it > sps???

 5. Henny says:
  Spoiler for 48:
  Achterdek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons