Rebats 17

Puzzels maken is niet zó moeilijk als veel mensen denken. Wel is het moeilijk om steeds nieuwe technieken en trucjes te verzinnen, zodat puzzelaars telkens weer nieuwe uitdagingen krijgen voorgeschoteld. Een van die puzzeltypen die gemakkelijk zelf te maken zijn, is de DINGBAT. Een dingbat, heet soms een beeldcrypto, letterrebus of een doedel of droedel, genoemd naar het Engelse Doodle wat krabbelen/tekenen betekent. Nu leek het mij dus leuk dat de puzzelaars zelf ook eens een dingbat in elkaar gaan zetten. Als je er een bedacht hebt stuur je idee dan naar mijn E-Post. Ik zet de dingbat dan hier neer, en dan kunnen de andere puzzelaars hem proberen op te lossen. Geef je de oplossing er niet bij, kan ik ook mee doen met oplossen. De naam van de makers zie je door op het plaatje te gaan staan met de muis.
 
 
 
 
 

 

11 reacties naar “Rebats 17”

 1. Ik kijk weer via mijn tablet, dus kan ik de makers niet zien(en dus ook niet de puzzelnummers :-)). Hopelijk dus niet een oplossing van een puzzel van mezelf gepost nu.

  Spoiler for 3e:
  hoogachten
 2. 3e zonder d natuurlijk

 3. Spoiler for 2e: alternatief antwoord
  mi-na-ch-t
  Spoiler for 4e:
  in-na-me
 4. :wall: Marga, ruitenaas was goed, maar heb ik weggehaald, omdat die dingbat een paar sets eerder al aan de beurt gekomen was. Ik had de verkeerd gepakt. Ik heb een andere geplaatst.

 5. Zou de oplossing voor de tweede niet ook kunnen zijn:(sprookjes uit)1001 Na Ch t?

  • Tja Marga, Deze opgave is van jouzelf :fluit:
   Zeg het maar……

   • Tja, deze opmerking maakte ik toen ik via m’n tablet keek. Maar die Minacht is ook een redelijk alternatief :mrgreen: . maarvolgens mij had ik dus idd die andere oplossing in gedachte toen ik de puzzel bedacht 😀

 6. Ik herinner mij vaag het eerste plaatje nog, maar de oplossing wil mij maar niet te binnen schieten. :wall:

 7. 1e: Avancees?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons