Raadselachtige opgaven 28

De serie opgaven die ik hier presenteer is een mengelmoes van (relatief) simpele puzzeltjes. Voor iedereen wat wils. Soms zijn er meerdere oplossingen mogelijk, en daar kan dan ook naar gezocht worden voor eeuwige roem en glorie.
 
 
 
 
 
 
 
1. Z m V = T (bijv. zes maal vier = tien :) ) . m= Maal of Min, Z, V en T zijn de initialen van voluit geschreven getallen onder honderd. Als je elk getal maar éénmaal mag gebruiken in de hele puzzel hoeveel verschillende sommen kun je dan samenstellen met Z m V = T?
 
 
 
2. Maak het lijstje met lichaamsdelen af op een logische manier.
Kaakbeen, Lende, ???????????, Erwtbeentje, Reegewei, Enkel, ???
 
 
 
3. Analogie
a) NU staat tot NEE als SIAM staat tot ?
b) Geel staat tot Groen als Rood staat tot ?
c) Y staat tot V als K staat tot ?
d) N staat tot C als Z staat tot ?
e) v staat tot y als ^ staat tot ?

 
 
 
4. Zet de volgende 12 woorden met begin- en eindletters met haakse hoeken aan elkaar zodat er een gesloten vorm ontstaat. De woorden moeten van links naar rechts en van boven naar onder leesbaar zijn.
Bliek, Bultos, Das, Does, Enter, Kees, Kloek, Oeloe, Oeros, Reebok, Snoek, Sijs.
In welke volgorde komen de dieren?
 
 
 
5. Een vrachtwagen voor me maakt ineens een onverwachte slingerbeweging. Eén van de voorwerpen achterop kiepert van de laadbak en smakt vlak voor me op de weg. Het breekt in drie stukken. Het voorste en achterste deel lazeren samen onaf in de sloot en het middenstuk valt in de berm. Sodemieter, daar kwam ik goed weg! Het tuimelende voorwerp deed zijn naam wel eer aan. Wat donderde er van de vrachtwagen?
 
 
 
6. Bij een dropping raak ik helemaal verdwaald, en kom pas uren later aan. Daarom moest ik als boete een Nederlandse uitdrukking in gemengde code opschrijven. Kun jij de uitdrukking hieronder decoderen?
Raadselachtig_opgaven_28_1
 
 
7. Ik heb geen nakomelingen, maar toch noemt men mij vader. Je kan mij keer op keer doden, vaak voor je plezier, maar ik sterf niet. Wie of wat ben ik?
 
 
 
8. Ik liep op vier stappers, onthoofd mij en ik loop op twee stappers, onthoofd mij wederom en ik loop weer op vier stappers, onthoofdt gij mij nogmaals blijft ik op vier stappers lopen. Wie zijn wij?

13 Reacties bij “Raadselachtige opgaven 28”

 1. Spoiler for 1:
  12

  97 - 5 = 92
  96 - 14 = 82
  87 - 15 = 72
  86 - 24 = 62
  77 - 25 = 52
  76 - 34 = 42
  67 - 35 = 32
  66 - 44 = 22
  57 - 45 = 12
  16 * 5 = 80
  70 - 50 = 20
  6 - 4 = 2
 2. 2 : Ik zie de logica, maar kan het lichaamsdeel niet vinden.
  :sad:

 3. Spoiler for 6 :
  afvalton
 4. Spoiler for 7 :
  Tijd
 5. Spoiler for 3b:
  Geel staat tot Groen als Rood staat tot Paars
  Spoiler for 3d:
  N staat tot C als Z staat tot Ω
  Spoiler for 3e:
  v staat tot y als ^ staat tot λ

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow 'Thumbsup thumbsdown Neutral Cry  Mr. Green wowwtf yes think applause drunken fluit wall santa cheers sunny flower viking study scratch

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>