oproep: December-Sint-Kerst-Winter-Oud-en-Nieuw-Puzzelmarathon 2015

STICKY :santa: 2015 – Ik weet niet of er weer animo voor is, maar elk jaar tegen December vinden we het altijd leuk om weer een reeks puzzels, dingbats, rebats, dingbussen of rebussen te maken met de Decemberfeestdagen in gedachten, misschien is het wel moeilijk om steeds weer iets leuks en nieuws te verzinnen, maar toch. Het startshot voor de Marathon zal eerste Kerstdag zijn en 7 dagen lang duren, waarbij elke dag een nieuwe etappe met puzzels doorlopen kan worden.
 
 

Ik zal er zeker weer voor gaan zitten, en ik hoop ook van de puzzelaars een bijdrage te krijgen. Sinterklaas, Kerstmis, winter en oud en nieuw is dus het thema. Stuur mij geen antwoorden, zodat ik in December ook kan meepuzzelen. Laat me bij elke puzzel wel weten of het gaat om één of meerdere woorden. Mocht je niet goed zijn met plaatjes maken, wil ik dat best doen. Geef dan wel een zo duidelijk mogelijk beschrijving van wat er op het plaatje moet komen, een afbeelding, de kleur van de letters, de grootte en waar. Of teken het op papier en stuur daarvan een scan of foto naar mij. De plaatjes worden 400×350 pixels. :santa:

Voorbeeld:
December_Hagar0_1woord

Hieronder een lege templet waarin je de puzzels kunt maken (kies afbeelding opslaan als):

December_Hagartemplet_1woord

25 reacties naar “oproep: December-Sint-Kerst-Winter-Oud-en-Nieuw-Puzzelmarathon 2015”

 1. Ik heb de eerste net gemaakt… 😀

 2. Dag Hagar,
  Van Solitaire begreep ik dat je weer op interactief was gegaan maar
  was je adres kwijt. Je idee lijkt me leuk, maar Dingbats en Rebus verschillen nogal en ik hoop mezelf weer op de rails te kunnen zetten.
  Ik ben zelf weer wat Rebus-troep op 50+ gaan dumpen (iedere dag ééntje hoop ik) waardoor ik weer met Soli in touch kwam.
  Ik zal een dezer dagen (en als de tekening van m’n vliegtuigmodel af is – http://bouwplaat.blogspot.nl/2015/08/de-avenger.html) er ’s op los gaan.
  Groet en tot lees,
  G.

  • Hoi Gerard, Je hebt een mooie hobby, als je het dat mag noemen. Over de marathon; bij nader inzien hoeft het niet strikt dingbats te zijn, mag ook een rebus zijn of zelfs een mengsel daarvan.
   Ik zal de oproep aanpassen. Het aantal typische woorden binnen dit thema zijn nogal beperkt en het is daarom best een uitdaging om toch weer met een aardig puzzeltje te komen. Leuk dat je het leuk vindt, misschien is het aanstekelijk… 😀

 3. Als ik tijd maak en inspiratie heb, doe ik ook mee :flower:

 4. Kloontjeleo says:

  Ik ben nog steeds niet zo van de dingbats, maar als je het leuk vindt, wil ik wel weer proberen een andersoortige puzzel te maken, net als enkele jaren terug (mits ik inspiratie heb).

 5. Leuk! Ik heb een paar ideetjes, die zal ik de komende tijd doorsturen :thumsup:

 6. Kloontjeleo says:

  Voor wanneer wil je de puzzels binnen hebben?

 7. :thumsup: Ik heb al aardig wat rebat-opgaven binnen. :flower:

 8. Beste mensen ik heb voor dit jaar genoeg puzzels binnen gekregen, 12 puzzels per dag-etappe. Ik moet nog twee puzzels binnenkrijgen. :thumsup: :cheers: :flower:
  Komen er toch nog puzzels binnen, gaan die in de map voor volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons