Moord op een Hulp-Sint

Goed lezen is vaak het geheim bij het oplossen van Puzzels. Hier is dat zeker van belang bij het oplossen van een Moord. Jij stapt in de rol van Rechercheur OpletPiet. Alle aanwijzingen zitten in het verhaal. Denk aan het soort les dat de vermoorde gaf en neem dat mee in de speurtocht. Het slachtoffer heeft nog voordat hij stierf naar de moordenaar willen wijzen op een manier dat de moordenaar er geen kwaad in zou zien, mocht die terugkomen.
 
 
 
In het paleis van de heilige Nicolaas te Madrid klonk op een ochtend een afschuwelijke schreeuw. Het hoofd beveiliging, beter bekend als OpletPiet, was in de voorraadkamer der lekkernijen gestuit op het levenloze lichaam van een van de hulp-Sinten. Hoewel deze al zeer oud was, vertrouwde OpletPiet het zaakje toch niet helemaal en al spoedig ontdekte hij dat het restje chocolademelk, dat in een bekertje naast de dode Sint stond, vergif bevatte.
 
OpletPiet wist dat er in het paleis, op hem na, maar vier andere werknemers aanwezig waren, de rest was in Nederland bezig de kindertjes te bespioneren op goed of slecht gedrag. De aanwezigen waren:
het hoofd snoepvoorraad: SnoepPiet,
het hoofd speelgoedvoorraad: InpakPiet,
het hoofd verhaaltjes vertellen: KletsPiet
en het hoofd huishoudelijk personeel HoofdPiet.
 
Na enige speurwerk kwam OpletPiet erachter dat de hulp-goedheiligman met zijn laatste krachten nog een aanwijzing had willen geven omtrent wie hem de chocolademelk gebracht had. Er lag namelijk een gedicht op tafel dat luidde:
 
Ik had dit nooit en te nimmer durven dromen,
en nooit dacht ik dat dit over me heen zou komen.
Wie zoiets probeert te doen in dit gebouw,
blijkt zonder mededogen, agressief en ontrouw.
Maar nu zal ik klare taal gaan spreken,
en ik zal niet langer preken.
Binnen enkele regels vanaf hier zal ik ieder zeggen,
wie zo laf was om te doden en om te leggen.
Geloof zijn leugens niet, want het is veel te erg, het is ..

 
Helaas was Sint er niet in geslaagd het laatste woord nog op te schrijven. OpletPiet dacht heel diep na, pakte toen de telefoon en belde met het hoofd van de Madrileense Guardia Civil, Ramon Sanchez, en vertelde hem dat een hulp-Sinterklaas vermoord was, en door wie.
 
Wie werd gearresteerd en waarom?
  

Spoiler for auteurs
El Misti & Martijn Leisink

2 reacties naar “Moord op een Hulp-Sint”

  1. Kloontjeleo says:
    Spoiler:
    Inpakpiet.
    1e zin 1e letter 1e woord, 2e zin 1e letter 2e woord, enz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons