Luciferpuzzel 19

Luciferpuzzels zijn best hele aardige puzzeltjes. Ze zijn zeker niet altijd even makkelijk. Sommige puzzels blijken vaak meerdere oplossingen te hebben. Bij de onderstaande Lucifer opgave is het de bedoeling dat je alle elementen gebruikt om dan een kloppende vergelijking te verkrijgen. Het is-niet-gelijkteken (=/=) en het kleiner-dan-teken (<) of groter-dan-teken (>) mogen natuurlijk niet gelegd worden. Ook mogen de lucifers niet gebogen of gebroken worden, machten doen ook hier niet mee.

 

Hieronder zien jullie 7 V-vormen en 7 losse lucifers. De V-vormen moeten V-vormen blijven. Kun jij een (of meer) vergelijkingen vinden waarbij de gelegde getallen/cijfers maar één keer in de hele vergelijking voorkomen?
Stel je legt V + V = dan mag dat niet; V + LV mag wel, want het zijn dan andere getallen. 1+1= mag weer niet, en 11 + 1 mag wel. Met de lucifers moet ook het is-gelijkteken gelegd worden. 111 heeft 3 cijfers gebruikt. Wie vindt een oplossing die de minste cijfers gebruikt in de hele vergelijking?

lucvlucvlucvlucv

lucvlucvlucv

2 reacties naar “Luciferpuzzel 19”

  1. kloontjeleo says:
    Spoiler:
    777-774=4-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons