Letterfiguren 1

Met letters kun je met wat fantasie, figuurtjes (voorwerpen of poppetjes) in elkaar zetten waarvan de letters de naam van het figuurtje spellen. Hier zal ik een aantal letterfiguren gaan plaatsen die ik eerder al gemaakt heb. Ik begin echter met een nieuwe. Het figuurtje zie je hiernaast en is nogal complex, dus als hulp bij het oplossen heb ik op de vloer met alle onderdelen nog een schematische voorstelling van het poppetje gemaakt die hopelijk meer duidelijkheid zal moeten geven, vooral als je in zijn hart rondkijkt, maar ik twijfel een beetje of ik alle onderdelen wel juist georiënteerd heb neergelegd. De naam van het figuurtje is overigens niet op de gebruikelijke wijze gespeld, maar meer fonetisch.
 
 
 
De vraag is hier wie stelt het poppetje voor?
Het is niet Mickey of Minnie Mouse…
 
 
 

5 reacties naar “Letterfiguren 1”

 1. Pinoccio ?

 2. Spoiler:
  Als je rechtsboven bij de O begint en met de wijzers van de klok meedraait, krijg je oidipoes, oftewel (fonetisch was het toch, niet?) Oedipus, die van het complex.
  • Opgelost! 😎

   Spoiler for Extra uitleg
   Als je in het midden (hart) van de cirkel gaat staan en zo rondleest, dan zul je ook bemerken dat de letters alternerend rechtstandig en op zijn kop staan. Gezien vanuit het hart; De O (rechtstandig), de i (op zijn kop), de O (rechtstandig), de i (op zijn kop), de d (rechtstandig), de i (op zijn kop), de P (rechtstandig), de O (op zijn kop), de e (rechtstandig), de s (op zijn kop).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons