Het Magische boek van Augur – Capitel 6 – Puzzel 39

Zodra Hagar het juiste antwoord geeft, begint de aarde rondom de witte plaat schuin naar beneden te zakken en de vier glijden de zandige diepte in totdat ze beneden eindigen tegen een muur van zand. Olaf probeert terug naar boven te klimmen, maar hij glijdt steeds terug. Ze tasten de muur van zand af. Dan verschijnt plotseling in het zand een deurklopper. Kloppen blijkt niets te helpen. “Laten we het boek maar openen en zien of we dan wat wijzer worden”, zegt Hagar. Na het lezen grijnst Knut, “als het drie letters waren, zou ie Mat kunnen heten, Mat de Klopper. Is ook nog eens gerelateerd aan zand. Kijk, dat was weer echt Knut. Soms had die van die heldere momenten.
 
 
 
 
 
 

 
 
Ontcijfer de naam van de Klopper.
 

13 reacties naar “Het Magische boek van Augur – Capitel 6 – Puzzel 39”

 1. Hint:
  stap 1: klik op het boek.
  stap 2: maak cijfers
  stap 3: ONTcijfer

 2. Een poging:

  De naam heeft 5 letters.
  Er zijn 5 tekens: blauw-rood-blauw-rood-blauw.
  Deze tekens bestaan uit streepjes:
  1e 2 streepjes; 2e 5, 3e 7, 4e 5, 5e 5.
  BEGEE
  Ik had gehoopt dat er een meer realistische naam was uitgekomen :mrgreen:

 3. Het is niet goed. Realistische namen maken dat mensen gaan gokken, dus inderdaad geen naam die je eerder zag. Maar de toegepaste methode is anders. Het maken van de cijfers heeft met draaien om een punt te maken. Je moet letterlijk cijfers zien.

 4. ACIEB

 5. Henny says:

  Hagar, ik had gehoopt dat Syl met tekst en uitleg de oplossing zou geven, want weet niet wat je bedoelt met het draaien om een punt.

  • Syl had het bijna helemaal goed. Als je op het boek klikt zie je een vergroting van de klopper. Elk streepje heeft een middelpunt (geel) waar om het streepje gedraaid kan worden. Als je elk streepje draait ontstaat er een cijfer. Dat cijfer correspondeert met een letter.

 6. Henny says:

  AHIEB

 7. Spoiler:
  ACHEB
  • Henny says:

   Heb je ook een uitleg, Roos

   • Hagar heeft het hierboven al uitgelegd.
    Ik heb de oplossing gevonden door lucifers te nemen.

    Spoiler for uitleg
    Je moet de lucifers niet verleggen maar in het midden vastpakken en dan een kwartslag draaien. Zo krijg je per kleur een (digitaal) cijfer en dit omzetten in letters: 1 = A, 2 = B enz.

    Ik hoop dat het zo duidelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons