Het Magische boek van Augur – Capitel 2 – Puzzel 14

Op het eiland Lombok komen Hagar en zijn vrienden een fleurige, maar ook verwarde man tegen. Het blijkt een oude schipper te zijn wiens schip door een ongeluk ten onder is gegaan. Als Hagar naar zijn naam vraagt wijst de man naar het boek dat begint te trillen. “Wegwezen”, roept de man, “hij gaat ontploffen” en rent snel weg het oerwoud in. Ingmar laat van schrik het boek vallen en deinst achteruit. Het boek begint harder te trillen, totdat het plotseling openslaat. De opgave die het toont, vraagt om de naam van een schipper. Toeval? Of reageert het boek op de huidige gebeurtenissen?

 
 
 
 
 
 

 
Hoe heet de schipper, en waarom?

10 reacties naar “Het Magische boek van Augur – Capitel 2 – Puzzel 14”

 1. Ik dacht eerst aan (dan maar liever de lucht in) van Speijk, vanwege het ontploffen in de tekst. Maar ik kom niet helemaal uit de opgave. Ik heb wel ontdekt dat je kleuren vóór de opgegeven woorden kunt zetten.
  Misschien een hint voor een andere puzzelaar ?!

 2. Spoiler for een deel
  Blauwe plekken
  gEle koorts
  grijzE cellen
  Kaki broek
  zwartE weduwe
  rOde reuzen
  Oranje Boven
  wiTte vloed
  • :thumsup: Maar een van je kleuren is niet de bedoelde kleur.

   • Ik heb me suf gegoogeld, maar kan geen schipper vinden die mogelijk de oplossing zou kunnen zijn. Is één foute kleur het enige verkeerde aan de oplossing van Jaffe of is de toepassing van de gegeven cijfers ook verkeerd?
    Ik had trouwens dezelfde kleuren als oplossing, behalve voor de broek. Daar had/heb ik geen idee van welke kleur bedoeld zou kunnen worden.

 3. Zwarte bij weduwe is niet gezocht. Verder zit er nog een verwijzing naar de naam in de tekst en de gevonden letters staan in de war.

 4. Spoiler:
  (Willem IJsbrantsz) Bontekoe
  Nu alleen nog een kleur koppelen aan de weduwe waarvan de 5e letter een N is.
 5. Dan is het groene weduwe. Die had ik bij het googelen ook gevonden. Bontekoe trouwens ook, maar ik had geen anagram verwacht en eerder gedacht dat de broek fout was :mrgreen:
  Mooi Marga. :thumsup:

 6. Ik heb het ook alleen maar gevonden, nadat Hagar had aangegeven dat de gevonden letters in de war stonden. :thumsup: voor Roos en Jaffe voor het vinden van de kleuren!

 7. Achteraf staat het natuurlijk ook in het verhaal: een fleurige maar ook verwarde man. En Bontekoe is, mede vanwege het alom bekende boek De scheepsjongens van Bontekoe, natuurlijk niet zo’n heel onbekende schipper. :study:
  Enfin, weer eentje opgelost! :cheers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons