Het Magische boek van Augur – Capitel 1 – Puzzel 1

Toen Hagar de volgende morgen wakker werd na het behalen van het vorige avontuur, bleek hij gewoon weer zijn normale leeftijd te hebben. Diezelfde dag vertrokken de vier vrienden weer terug naar Walhalla. Na een lange reis wilden ze maar wat graag een stevige pint drinken en nadat ze hadden aangelegd in de baai van Sjövakor, renden de drie mannen zo snel mogelijk naar hun oude vertrouwde stamkroeg, en ploften neer aan de stamtafel. Van alle kanten werden ze bestookt door hun vrienden met vragen.
 
 
Toen bemerkte Hagar dat Frija er nog niet was. Ze was nergens in de stamkroeg te bekennen. “Weet je wat jij zou moeten doen,” lalde een oude man, “je zou Augur de ziener, bij de hamer en sloophandel, om hulp moeten vragen. Hij heeft namelijk ook mijn helm gevonden toen ik die kwijt was.” “Maar die stond gewoon op je hoofd!” protesteerde zijn zoon. Hagar vond het een belachelijk idee, en besloot buiten met Knut en Olaf te gaan zoeken. Een uur lang begon hij als een woeste Walhalla door te spitten, maar Frija was weg! Ten einde raad ging Hagar dan toch maar naar Augur de ziener. Augur rommelde in een kast en kwam terug met een stoffig oud boek. “Dit is een magisch boek. Stel je vraag en op de laatste bladzijde zal je het antwoord vinden”, zei hij. “Er is echter een klein probleempje, het boek laat alleen de bladzijde zien die het zelf wil tonen, de laatste pagina laat het pas zien als je alle andere bladzijden gezien hebt en je de raadsels die op die getoonde bladzijden staan hebt opgelost….

Waar is Frija, vraagt Hagar aan het boek. Als daarna Hagar en zijn twee vrienden het magische boek openslaan, springt de puzzel hen al tegemoet. Knut en Olaf krabben eens op hun hoofd. “We zijn nu wel een man, ehh, een vrouw minder wijs als voorheen. Misschien moeten we nog iemand anders bij het team halen”, zegt Olaf.
“Laten we eerst deze onderstaande puzzel oplossen, dan zien we later wel of we een geschikte kandidaat kunnen vinden om ons te helpen op onze puzzelzoektocht om Frija terug te vinden”, zegt Hagar.

 


Je kunt het antwoord met het toetsenbord weergeven, wat moet er op het vraagteken komen, en waarom?

11 reacties naar “Het Magische boek van Augur – Capitel 1 – Puzzel 1”

 1. Gokje: F5?

 2. Het eerste plaatje kun je lezen als K O(de letter), het tweede als K 0(het cijfer). Hoe maak je nu van V (0 van FV een cijfer? Door het als een romeins cijfer te zien. Dan krijg je dus F5. Maar ik ging er al wel vanuit dat dit niet goed zou zijn, vandaar het ‘gokje?’

 3. Als je de eerste vergelijking ziet als K[] staat tot K[], dan kunnen de vierkante haken aan de rechterkant verticaal gespiegeld zijn. Als je dat doet met KV, ofwel K\/, dan wordt de oplossing K/\, te weten de backslash verticaal gespiegeld en de slash verticaal gespiegeld.

 4. Met F/\ (dat bedoelde je, denk ik) heb je hier een idee dat in de Mzsteriax online niet kan worden ingevoerd, omdat bestandsnamen geen systeemtekens mogen bevatten.

  De bedoelde oplossing heeft meer met horizontaal, alle letters en tekens en overlappen te maken. Lees ook mijn vorige hint goed.

 5. Ik bedoelde idd F/\ en die lettertoetsen moest ik dus echt letterlijker nemen :mrgreen: .
  Ik moet eerlijk toegeven dat ik wat op puzzelkolder heb gespiekten ik denk nu dat het antwoord
  EXO is (letters horizontaal spiegelen, dan ontstaan de E, de X en een ruitvorm, die dan de O wordt).

 6. Het duurde even voordat ik doorhad hoe je nu precies moest spiegelen en ‘terugzetten’.

  Spoiler:
  Maar het zou dus dan EXX moeten zijn

  (heb ik dus bij mijn eerste oplossing de X op de verkeerde manier te pakken gekregen).

 7. Oké. 😎 Hier nog eens duidelijk uitgebeeld.

  Spoiler:
 8. :thumsup: Marga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons