Getallen beschreven 1

In de volgende vier verschillende puzzels moet je telkens een n-cijferig getal vinden die ik beschreven heb met de onderstaande aanwijzingen. Meestal wel, maar heel soms is het niet altijd meteen duidelijk uit hoeveel cijfers het gezochte getal bestaat. Door te combineren en te elimineren kun je steeds het bedoelde getal (uniek) vinden.

 
 
 
 
 
 

Puzzel 1: Het eerste cijfer is twee keer de waarde van het vierde cijfer en twee meer dan het tweede cijfer. Het derde cijfer is één meer dan het eerste cijfer en vijf meer dan het vierde cijfer.

Puzzel 2: Het eerste cijfer is gelijk aan de som van de laatste twee cijfers. Het tweede cijfer is twee keer de waarde van het eerste cijfer en is ook drie maal de waarde van het vierde cijfer. Het totaal van alle vijf cijfers is zestien.

Puzzel 3: De eerste twee cijfers vormen een getal, dat wanneer het gedeeld wordt door het vierde cijfer, het vijfde cijfer als resultaat geeft. Het tweede cijfer is oneven en hoger dan het eerste cijfer en hoger als het laatste cijfer. Het derde cijfer is vier keer de waarde van het eerste cijfer.

Puzzel 4: Het totaal van alle vier cijfers bij elkaar opgeteld vermenigvuldigd met het vierde cijfer is gelijk aan een getal dat gevormd wordt door de laatste twee cijfers. Het viercijferige getal waar we mee begonnen gedeeld door het vierde cijfer geeft een driecijferig getal wiens cijfers niet voorkomen in het originele viercijferig getal. De drie cijfers van het driecijferig getal bij elkaar opgeteld is acht.

9 reacties naar “Getallen beschreven 1”

 1. Spoiler for 1.
  8694
  Spoiler for 2.
  36421
  Spoiler for 3.
  15461

  Vraagje, is het de bedoeling dat alle cijfers in een getal slechts één keer voorkomen?

 2. ik zie nu dat ik puzzel 3 verkeerd gelezen heb. 😈
  Ik ga deze opnieuw bekijken.

 3. puzzel 3: 27893

  Zo, nu eerst eten.

 4. Spoiler for puzzel 4
  1165
 5. Kloontjeleo says:
  Spoiler for 2e oplossing voor 3
  15453

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons