De Uitdaging 3

Heel veel mensen houden er van om te spelen met taal en daarom heb ik de volgende rubriek aangemaakt waarin de puzzelaar uitgedaagd wordt om een bepaalde spelen-met-taal-opdracht te doen. Weet u zelf ook een leuke taal-uitdaging stel die dan gerust voor.
 
 
 
 
 
Uitdaging 3:


Met de dieren nog vers in het geheugen van uitdaging 2 blijven we nog even bij dieren. Er bestaan dieren wiens naam uit twee dieren bestaat, de zogenaamde dubbeldieren. Probeer een zo lang mogelijke reeks te maken met dubbeldieren.
Voorbeeld: papegaaivis-visarend-arendbuizerd

Let op: je mag geen dubbeldieren (bv. papegaaivis) die al voorgekomen zijn weer opnieuw gebruiken in de reeks. Wel mag je de dieren in dubbeldieren bij andere dubbeldieren gebruiken. (bv. je gebruikt vis voor katvis). 

En ook al weet je geen lange reeks te maken doe gewoon mee, het is best leuk om te proberen.

13 reacties naar “De Uitdaging 3”

 1. Spoiler for 29 dubbeldieren
  hertenbuffel-buffelkoe-koereiger-reigervalk-valkuilen-uilenrupsen-rupsenvlieg-vliegmot-motvlinder-vlinderhond-hondhaai-haaivis-visarend-arendgier-gieraal-aalpad-padhagedis-hagedisslang-slangwesp-wespspin-spinkrab-krabvogel-vogelmieren-mierenbeer-beermarter-marterkat-kathaai-haailuis-luisvlieg

  Ik denk dat de reeks links of rechts nog wel wat langer te maken is…..

   • Links, rechts en midden…

    Spoiler for reeks Roos uitbreiding tot 60
    reebok-bokschaap-schaapkameel-kameelpaard-paardhert-hertzwijn-zwijnegel-egelvis-viskat-katvis-visotter-ottermarter-marterhaai-haairog-rogvis-visreiger-reigervalk-valkuilen-uilenrupsen-rupsenvlieg-vliegmot-motvlinder-vlinderhond-hondhaai-haaivis-visarend-arendgier-giervogel-vogelspin-spinvis-visgier-gieraal-aalpad-padhagedis-hagedisslang-slangwesp-wespspin-spinkrab-krabvogel-vogelmieren-mierenbeer-beermarter-marterkat-kathaai-haailuis-luisvlieg-vliegkikvors-kikvorsvis-visvalk-valkkever-keverslak-slakrups-rupsmot-motvlinder-vlindervis-visslang-slangaal-aalbot-botvink-vinkmees

    Vul aan als je durft… 🙂

 2. Optioneel: Hoeveel dubbeldierenwoorden kun je bedenken die zelf geen dieren zijn? Zoals bijv. Wolf-ram of Vlo-ekster.

  Als je er een weet post die dan…

 3. zebra-pad
  vlinder-das
  hazen-pad

 4. :thumsup:
  Mammoet-bot, enz.
  Hert-aal

 5. Pink-pop
  Paling-pop

 6. Mammoet-tong, enz.
  Ara-rat

 7. osram (lampenmerk)
  aramees

 8. ka-non
  ka-ai

 9. los-trap, poezen-trap, vis-trap
  prik-poes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons