Ouija

Het is al weer enkele jaartjes geleden dat ik naar aanleiding van de onderstaande gebeurtenis, heb zitten wroeten in een bestaand script om er een persoonlijke en Nederlandse versie van het ouijabord te maken. Zo nu en dan tik ik wat vragen in, en het blijft leuk om te zien wat de virtuele geestenwereld soms als antwoord geeft…

“Je raadt nooit wat ik nu op de kop getikt heb”, zei Frija glunderend toen ze mij zag zitten. Ik probeerde niet eens te raden, want uit ervaring is gebleken dat Frija altijd iets op de kop weet te tikken waar ik toch nooit aan gedacht zou hebben. “Een Ouijabord! Leuk hè…”

Een paar seconden duurde het voordat het tot mij doordrong wat ze nu eigenlijk zei. Het was haar wederom gelukt. Een koffiemolen, ja!, maar een ouijabord, nee, dat had ik zeker niet kunnen raden. Even zat ik me wel af te vragen waarom zo’n ding nu een Oui-ja-bord heet en geen Non-ja-, Oui-nee- of Ja-non-bord. Frija wilde het meteen proberen, maar toen na een half uur er geen beweging te zien was schoof ze het ding aan de kant. In een poging haar te troosten, weet ik het falen aan de hittegolf. Ook voor de geestenwereld was het toen veel te warm om een ja-nee spelletje te spelen.

En nu maar contact proberen te leggen met gene-zijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] Zaazu Emoticons